Femhøje – Hjørring Stadioncenter

Danmarks mest bæredygtige stadionbyggeri.

Regnbuen Arkitekter har sammen med LUMO og Lund & Staun vundet totalentreprise konkurrence om Danmarks mest bæredygtige stadionbyggeri for Hjørring Kommune. 

Projektet indeholder 2 nye haller, tribuner, omklædningsrum og café. Tribunerne har en tilskuerkapacitet i forbindelse med afvikling af Liga fodbold på 460 sæder og vil fremadrettet kunne udvides til det dobbelte.

Det har været vigtigt at Stadioncenteret ikke blot danner ramme for afvikling af fodboldkampe, men i kraft af de udvendige anlæg v. ankomstpladsen også giver byen/området omkring Femhøje et aktivt løft og fungerer som et naturligt mødested for byens unge og aktive borgere.

Projektet er udviklet som et bæredygtigt 0-energi byggeri, under overskriften “Danmarks mest bæredygtige stadionbyggeri.” Under hele processen har samarbejdet mellem entreprenør og rådgivergruppen således været fokuseret på synergi mellem de enkelte energi-tiltag, så den færdige bygning får et markant og bæredygtigt afsæt.

Vundet i Totalentreprisekonkurrence – Bygherre: Hjørring Kommune – Areal: 3500 m² – Periode: 2014 – 2015 – Rådgiverstatus: Arkitektrådgiver

Comments on this entry are closed.