Bispevej 7, Integreret motorik institution

Ny 4 gruppers motorik institution i Stavtrup ved Aarhus. Huset kommer til at rumme 2 børnehavegrupper og 2 vuggestuegrupper, når det står færdigt i 2017.

Beliggende i Landzone, er der gjort meget for at tilpasse byggeriet til det eksisterende miljø omkring Bispegården.

Bygningen er disponeret som tre sammenliggende længer, der forskyder sig i forhold til hinanden. Den centrale længe rummer husets hjerte, caféen og husets omdrejningspunkt, den “røde boks”, der rummer forskellige fællesfunktioner og samtidigt fungerer som et motorisk landskab, som børnene kan bevæge sig i.

Vuggestuegrupperne er placeret omkring caféen mod nord og øst, med udgang til den mere stille og skærmede del af legepladsen. Børnehavegrupperne er placeret mod syd og vest, ud mod den mere aktive del af legepladsen.

Institutionen er blevet til i tæt samarbejde med brugergruppen, gennem en såkaldt RULL process, styret af Regnbuen-Kontur arkitekter.

Bygherre: Aarhus Kommune  –  Areal: Nybyggeri 650m2  –  Anlægssum: 12 mio.  –  Periode: 2015-2017 –   Rådgiverstatus: Totalrådgiver  –  Entrepriseform: Fag-entreprise