Mælkevejen, Børnehuset

Til- og ombygning af institution til 90 børn

Huset danner ramme om en ny daginstitution som er resultat af sammenlægningen af to eksisterende institutioner.

Institutionen rummer 7 grupperum og en række sammenhængende rumligheder som tjener som fællesareal og institutionens hjerte hvor man mødes hvis man kommer tidligt og hygger sig med de andre hvis man er en af de sidste der hentes.

Når der er mange børn i huset på en gang, udvides aktiviteterne ud i alle husets rum og kroge, er der færre koncentrerer man sig ved køkkenet og fællesrummet.

Garderoberne er placeret lige ved indgangen, men opdelt i 5 mindre trygge garderober, så man ikke bliver løbet over ende.

Huset ligger højt på bakken ved Søften. Fra den kileformede indgang mellem ny- og tilbygning er der en fantastisk udsigt over dalstrøget og legepladsen.

Bygningen fungerer som en funktionsopdelt institution, og er udformet så fleksibelt, den kan rumme ændringer i den pædagogiske praksis. Der er arbejdet bevist med at skaffe dagslys dybt ind i bygningen og lange kig på langs og tværs i rummene.

Byggeriet blev afleveret i september 2013.