Børneinstitution i Tistrup, Varde

Projektet omhandler en integreret daginstitution med plads til 50 børn. Den endelige disponering er valgt ud fra et krav om optimalt udsyn, solorientering og de kommende 2020 krav.

Børnehaven er således tænkt som en længebygning med 2 separate garderober i hver ende samt 4 grupperum. Bygningen har sadeltag med ovenlys, integreret solcelleanlæg og et betydeligt udhæng mod syd. Udhænget fungerer på en gang som solafskærmning og som overdækket lege-/udeophold i forbindelse med hvert af grupperummene.

Indenfor har hvert grupperum egen hems, toilet og thekøkken. Store skydepartier gør at grupperummene ved særlige lejligheder kan lægges sammen på tværs af alderstrin.

Der er bevidst disponeret med fleksible rumligheder, hvilket bedst opnås ved enkle rum og et flytbart inventar/møblement – at lave rum i rummet kræver ikke meget mere end et tæppe på gulvet og nogle puder, et lagen over bordet og du har en herlig hule…

Bygherre: Varde Kommune – Areal: 800 m² – Periode: 2014 Rådgiverstatus:  Arkitekt-/bygherrerådgiver